onsdag 16 maj 2012

En hårig tur med Ella!

Idag har lilla Ella fått röra på sin korta små ben.

Ellen och jag bestämde igår att vi skulle träffas och ta en sväng med Ella idag, Ella är en shettis som tidigare gått på travet men numera är en familjeponny som behöver röra på sig och Ellen vill ha lite hjälp nu i början med körningen.

Så sagt och gjort så togs hästarna in och borstades efter bästa förmåga, så här års så är man efter en halvtimme med hästarna minst lika hårig som dem!

Selen hängdes på och Ella skötte sig utmärkt, vi tog ut henne till rockarden och satte för. Allt går kanon. Efter lite justeringar så kör vi iväg.

Vi inser efter ett tag att rockarden kommer att behöva lite finjustering innan vi blir helt nöjda. Ella trampar på och stor trivs med att få komma ut och jobba, ända tills vi kommer till en liten bäck....

Där har en and tidigare skrämt slag på både henne och matte, så nu blir det lite protest och test av både mig som kusk och grejerna. Men allt håller och efter lite diskussioner mellan oss och Ella så kommer vi fram till att hon nog ska göra som vi säger och gå åt det hållet vi vill.
Så vi kör vidare vissa av oss börjar andas igen ;) och andra får trava på och jobba lite istället för att bråka!

På hemvägen är bäcken fortfarande liiiite läskig, men det går betydligt mycket bättre. Ellen och Ella ska ta en promenad dit och beta lite i bäckkanten. Det blir nog bra för lilla fjant!

Detta är från förra året då Molly fyllde år, och vi tog en premiär runda med lilla Ella, hon kan om hon vill den lilla damen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar